Misdaad loont niet: 120 auto’s afgevoerd bij autobedrijf

maandag 6 juni 2016

Almelo - De politie Oost-Nederland heeft maandag 6 juni de complete bedrijfsvoorraad afgevoerd van een autobedrijf in Almelo. Het afvoeren van de auto’s vloeit voort uit een lopend onderzoek naar georganiseerde hennepteelt.

In dit onderzoek werden op 10 mei op verschillende plaatsen in Overijssel zoekingen gedaan, waarbij beslag werd gelegd op diverse goederen waaronder deze en andere auto’s, contant geld, vuurwapens en drugs. Toen werden 15 mannen aangehouden. De vandaag afgevoerde auto’s horen bij de bedrijfsvoorraad van één van deze verdachten, waar eerder beslag op werd gelegd. Deze verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

De politie verdenkt de eigenaar van het bedrijf ervan dat hij betrokken is bij georganiseerde hennepteelt (Opiumwet) en witwassen. Door de auto’s in beslag te nemen willen politie, justitie en de belastingdienst het vermogen dat verdiend is met deze criminele activiteiten afpakken. Door gezamenlijk op te treden zorgen we ervoor dat misdaad niet loont. Ook zorgen we er zo voor dat er geen vermenging van boven- en onderwereld plaatsvindt, en dat de autoboulevard in Almelo bedrijven kent die integer werken. Zo wordt concurrentievervalsing tegengegaan en worden bonafide bedrijven beschermd tegen criminelen.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almelo | 112 alarmeringen Almelo | Goedkoop Tanken in Almelo | Supermarkten in Almelo | Weerbericht Almelo