Nieuwe digitale flitspalen in Almelo

vrijdag 29 mei 2015

Almelo - In het politiedistrict Twente worden aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo twee nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Deze flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onderleiding van het Openbaar Ministerie. Dit project heeft als doel om de komendejaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen.Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en deverwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principede bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewustwordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord. Hierdoor wordengemaakte beelden van snelheidsovertreders direct overgeseind naar eendataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmroldie ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitale flitserheeft geen last van een volgeschoten film, werkt continu en maakt gebruik vaneen infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zien is.Weggebruikers hebben geen hinder van flitslicht.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet niet alleen de snelheidvan iemand die te hard rijdt, maar legt ook weggebruikers vast die door roodrijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes:een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almelo | 112 alarmeringen Almelo | Goedkoop Tanken in Almelo | Supermarkten in Almelo | Weerbericht Almelo