Geruimde hennepplantage ontdekt

donderdag 19 maart 2015

Vriezenveen - Naar aanleiding van een melding werd op woensdag 18 maart een grote net geruimde hennepkwekerij op het Westeinde in Vriezenveen aangetroffen.

In het pand werden 906 net geoogste hennepplanten aangetroffen. De stroomwerd illegaal afgetapt. Het bedrijfspand werd tijdelijk gehuurd en voor deillegale hennepkwekerij gebruikt.

De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijkzowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruikgemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd.Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schadeaan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemenin de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondomde woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook vooru. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurtgekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

(2015134590)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almelo | 112 alarmeringen Almelo | Goedkoop Tanken in Almelo | Supermarkten in Almelo | Weerbericht Almelo