Inbreker op heterdaad gepakt

maandag 4 april 2016

Almelo - Dankzij alerte getuige kon de politie een 21-jarige man op heterdaad aanhouden voor inbraak.

Op maandag 4 april 2016 vond omstreeks 00.37 uur aan de Vechtstraat in Almelo een inbraak in een woning plaats. Een getuige die glasgerinkel hoorde en poolshoogte nam zag een onbekende man wegrennen in de richting van de Hofkampstraat. Ze belde de politie en gaf hierbij het signalement van de mogelijke inbreker door.

 

De politie zag dat er een ruit was ingeslagen bij een woning aan de Vechtstraat. Toen de getuige op straat de politieagent vertelde wat ze had gezien reed er een man op de fiets langs. De getuige herkende de onbekende fietser als de verdachte man die zij even daarvoor had gezien nadat ze glasgerinkel had gehoord. De politieagent rende achter hem aan en sommeerde de man te stoppen. Echter fietste hij er hard vandoor en verdween in het Hagenborgpark. Andere agenten zagen een onbekende man lopen in de Looleestraat. Bij het zien van de politie rende er hij hard vandoor. De agenten meenden met het opgegeven signalement de verdachte man te herkennen en hielden hem aan. De man bleek echter niet de gezochte persoon te zijn. Hij werd even later weer in vrijheid gesteld.

 

De politieagenten konden achterhalen wie de verdachte man op de fiets was. Het betrof een 21-jarige man uit Almelo. Politieagenten zijn daarop naar zijn woning gegaan. De 21-jarige man liet de politiemensen niet binnen. Hierop is de deur van zijn woning door de agenten geforceerd om binnen te komen. De man probeerde nog via het balkon te ontsnappen. Maar dat lukte hem niet omdat er politieagenten hem stonden op te wachten. De man is uiteindelijk in zijn woning aangehouden en geboeid overgebracht naar het Politie-arrestantencentrum in Borne.

De politie stelt een onderzoek naar deze en eerdere gepleegde woninginbraken in de omgeving van de Vechtstraat. De man zit vast voor nader onderzoek.

 

2016162754

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almelo | 112 alarmeringen Almelo | Goedkoop Tanken in Almelo | Supermarkten in Almelo | Weerbericht Almelo