Politie houdt man aan voor beroving bejaarde vrouw

zondag 3 januari 2016

Almelo - Op zaterdagmiddag 2 januari werd een 85-jarige vrouw op het Franciscanessenhof beroofd van haar handtas. Na onderzoek hield de politie ’s avonds hiervoor een man aan.

De vrouw was rond 15.30 uur, net terug van boodschappen doen. Toen het slachtoffer de centrale toegangsdeur van het wooncomplex wilde openen moest ze even haar rollator opzij zetten. Op dat zelfde moment werd door een man de handtas uit de mand van de rollator weggegrist en maakte zich hierna uit de voeten. Agenten die het verhaal van de geschrokken vrouw aanhoorden hebben direct een onderzoek ingesteld en beeldmateriaal bekeken van winkels waar het slachtoffer boodschappen had gedaan. Door agenten werd rekening gehouden dat de vrouw misschien was gevolgd. Op basis van een signalement werd een man herkend die aan het signalement voldeed en de vrouw mogelijk volgde. Een agent die betrokken was bij het onderzoek kende deze man van naam en soortgelijke incidenten.

 

 

Later op de avond kon de deze 64-jarige man als verdachte in zijn woonplaats Nijverdal worden aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer is behalve de schrik, ongedeerd gebleven.

BVH 2016003352 RV

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Almelo | 112 alarmeringen Almelo | Goedkoop Tanken in Almelo | Supermarkten in Almelo | Weerbericht Almelo